وزیر خارجه آلمان، فرانکوالتر اشتاینمایر در گفتوگویی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون خواستار بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل شد. به گزارش خبرگزاری آلمان، بان کی مون پذیرفته که این موضوع در دستور کار شورای امنیت قرار گیرد.
تاکنون تأیید نشده بود که شبهنظامیان داعش از سلاحهای شیمیایی استفاده میکنند. شاهدان عینی در مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در اطراف شهر کوبانی در خاک سوریه گفتهاند بسیاری از ساکنان این شهر که هنوز کوبانی را ترک نکردهاند از تنگی نفس رنج میبرند که یکی از نشانههای مسومیت ناشی از تنفس گازهای سمی است.
روزنامه "واشنگتنپست" اطلاعاتی دریافت کرده که نشان میدهند شبهنظامیان افراطی به انبار سلاحهای شیمیایی دست یافتهاند. این روزنامه آمریکایی در گزارشی در این مورد خاطرنشان کرده که در ماه سپتامبر ۱۱ نیروی پلیس عراق به بیمارستانی در ۵۰ کیلومتری شمال بغداد منتقل شدند.
این سربازان پس از حمله نیروهای داعش دچار حالتتهوع، استفراغ و مشکلات تنفسی شده بودند. نتیجه آزمایشهای پزشکی این سربازان حاکی از مسمومیت آنها با گاز کلر بوده است.
یکی از مقامات وزارت دفاع عراق در پاسخ به واشنگتنپست، این حادثه را تأیید کرده است. به گزارش "نیویورک تایمز" نیروهای امنیتی ایالات متحده آمریکا در حال بررسی این گزارش هستند.
نیویورک تایمز نیز میانه اکتبر گزارش داده بود که ترویستهای "دولت اسلامی" احتمالأ به انبار سلاحهای شیمیایی باقیمانده از دوران صدام در عراق دست یافتهاند. این روزنامه به انباری در شمال عراق اشاره کرده بود که در آن راکتهای پر شده با گاز سارین نگهداری میشدند.
شبهنظامیان افراطی اوایل تابستان این انبار را تصرف کردند. البته دولت عراق آن زمان اطمینان داده بود که سلاحهای شیمیایی این انبار پیشتر خنثی شدهاند.
نیروهای داعش بخشهای قابل توجهی از خاک عراق و سوریه را به تصرف خود درآوردهاند. منبع اصلی درآمد این گروه تروریستی، بازار سیاه فروش نفت است.
به گزارش دویچه وله، دولت آمریکا اعلام کرده که حملات هوایی ائتلاف ضد داعش درآمدهای نفتی این شبکه تروریستی را تا ۵۰ درصد کاهش داده است. این گروه تا پیش از آغاز حملات هوایی روزانه دو میلیون دلار از محل فروش نفت درآمد داشته است.
به نقل از دیوید کوهن، معاون وزارت خزانهداری آمریکا این مبلغ اکنون به یک میلیون دلار کاهش پیدا کرده اما داعش همچنان ثروتمندترین شبکه تروریستی جهان است.